Alles over een voertuigvolgsysteem

 

Wat is een voertuigvolgsysteem? Het is een systeem waarmee je een auto, vrachtwagen of ander voertuig kan lokaliseren en blokkeren als het gestolen is. Het systeem is voornamelijk bedoeld tegen diefstal en niet tegen inbraak. Er zijn verschillende klassen in een voertuigvolgsysteem, door deze handige indeling weet je welke het beste bij jou past en wat de verschillen zijn.

Het systeem is ideaal als vrachtwagenchauffeur voor jou en jouw medewerkers.

Een voertuigvolgsysteem kopen

Een voertuigvolgsysteem kan je het beste online bestellen, het is niet makkelijk om er in de winkel aan te komen. Voordat je er een aanschaft moet je goed weten wat de verschillen zijn in de klassen en welke jou en je collega’s het beste lijkt. Je kunt altijd overleggen, dan weet je zeker of zij het er ook mee eens zijn om een voertuigvolgsysteem te plaatsen.

De verschillen in klassen

Je hebt de klassen 4 en 5. Met een klasse 4 of 5 is het mogelijk om je gestolen voertuig terug te vinden. Een klasse 4 en 5 systeem is een combinatie met een klasse 1,2 of 3 systeem met een voertuigvolgsysteem. De klasse 1,2 en 3 worden niet meer zo vaak gebruikt in vrachtwagens. Deze worden nog wel in auto's gebruikt.

Bij een klasse 4 wordt het systeem geactiveerd door een bewegingssensor of na een melding van diefstal van de eigenaar van het voertuig. Bij een klasse 5 is dat niet het geval, daar wordt systeem pas geactiveerd zodra het alarm afgaat.

Alarmmelding

Een voertuigvolgsysteem dat is goedgekeurd, klasse 4 en 5, werkt samen met een betrouwbare meldkamer die vervolgens jouw voertuig terug vindt. Een klasse 4 kan het alarm geactiveerd worden door bijvoorbeeld een hellingshoekdetector. Bij klasse 5 is dat niet het geval, daar wordt het automatisch voortgebracht aan het alarmsysteem.

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem

Het systeem wordt gekoppeld aan de startonderbreker of aan het alarmsysteem met een hellingshoekdetectie. Zodra het alarmsysteem geactiveerd wordt of als er met de startonderbreker geknoeid wordt gaat het voertuigvolgsysteem een melding maken bij de meldkamer.

Het installeren van het systeem

Het inbouwen van een voertuigvolgsysteem wordt meestal gedaan door het bedrijf waar je het systeem besteld. Wordt dat niet gedaan ga dan opzoek naar iemand anders of doe het zelf.  

Alle voordelen op een rijtje

  1. Bescherming van het voertuig.
  2. Lokaliseren.
  3. De gereden route bekijken.
  4. Op afstand blokkeren.
  5. Gemakkelijk te installeren.
  6. Betrouwbaar.
  7. Aangepast aan jouw wensen.

Dus, wil je jouw auto of vrachtwagen beveiligen tegen diefstal en te allen tijden jouw auto kunnen volgen? Bouw dan een voertuigvolgsysteem in.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *