Een mooi afscheid

Hoe leuk je collega’s ook zijn, soms is het tijd om ergens te vertrekken. Dat kan zijn omdat het moet, omdat je stage voorbij is, of omdat je contract afloopt. Maar het kan net zo goed zijn dat je zelf voelt dat het tijd is voor iets nieuws. Misschien ben je wel uitgeleerd of uitgegroeid in de positie die je nu bekleed, en verveel je je een beetje tijdens je dagelijkse klussen. Of misschien ga je helemaal niet weg bij je werk, maar krijg je juist een hogere functie en kom je op een andere afdeling terecht! Het is fijn als je je werk op een prettige manier af kan sluiten. Het is leuk om je collega’s een afscheidscadeautje te geven, bijvoorbeeld van Artihove via artihove.nl

Een leuke herinnering

Als je ergens vertrekt waar je lang een fijne tijd hebt gehad, is het leuk om iets fysieks te hebben dat je herinnert aan die periode. Dus als er een collega van je vertrekt, zou je kunnen overwegen om als team samen een afscheidscadeautje te geven. Of misschien doet het bedrijf waarvoor je werkt dat wel vanuit het hoofdkantoor of bestuur. Dat laatste is wel zo prettig, want het straalt ook uit dat je werkgever zijn of haar werknemers waardeert. Bovendien scheelt het de werknemers stress en tijd, en dat maakt het natuurlijk een stuk efficiënter. Werk jij op een hoofdkantoor? Vraag eens rond of jullie zo iets doen bij het afscheid van een gewaardeerde collega. 

Hou het persoonlijk

Een afscheidscadeau voor werk hoeft niet ingewikkeld te zijn, en ook niet overdreven uitgebreid. Hou het simpel en persoonlijk. Je kunt een sculpturen beeld bestellen, bij voorkeur een beeld dat past bij de persoon die vertrekt, of misschien juist iets wat past bij het bedrijf waar jullie samen voor gewerkt hebben. Je kunt het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien, en echt gaan voor een artistiek werk. Of voor een leuke inside joke waar jullie later nog om kunnen lachen. Doe er een flesje wijn bij, of een bon voor een goed restaurant, en klaar is je cadeau! Het leukste is als iedereen uit het team dan ook nog iets aardigs op een kaartje schrijft, en je kunt ervan uitgaan dat het een onvergetelijk afscheidsfeestje wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *