Kerstpakketten bestellen: vind de beste met dit handige stappenplan

Als jij de lastige taak hebt gekregen en dit jaar de kerstpakketten bestellen mag, dan zijn er waarschijnlijk niet veel collega’s jaloers op je. In Nederland zijn kerstpakketten zeker een aantal wintermaanden lang hét gespreksonderwerp en ze worden na ontvangst dan ook uitgebreid bekritiseerd en geanalyseerd. Met een goed kerstpakket kun je je personeel motiveren, verblijden en trots maken dat ze voor je werken. Met een verkeerd uitgekozen pakket bereik je juist het tegenovergestelde. We hebben het onderstaande stappenplan voor je opgesteld zodat je dit jaar kerstpakketten kunt bestellen waar iedereen blij van wordt.

  1. Geen kerstpakketten bestellen zonder enquête

Het eerste wat je doet is je personeel vragen wat ze willen hebben. Op die manier hoef je niet alleen niet te gokken, maar betrek je ze ook bij de beslissing. Stel een korte enquête op waarin je bijvoorbeeld vraagt naar de mening over het vorige pakket en wat ze er goed en minder goed aan vonden. Vraag ze dan ook wat ze dit jaar graag willen krijgen. Je zult zien dat ze het veel belangrijker vinden dat het kerstpakket waardering uitspreekt en een boodschap heeft dan dat er veel geld aan is uitgegeven.

  1. Hoe spreek je waardering uit en wat waardeer je?

Er zijn verschillende manieren waarop je kerstpakketten kunt bestellen die waardering uitspreken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kerstpakket in de kleur van het logo van je bedrijf of een pakket dat je zelf zorgvuldig hebt samengesteld. Dat is altijd beter dan een flesje wijn of een cadeaubon. Het liefste probeer je ook kerstpakketten te bestellen die laten zien waar je waardering voor hebt. Dat doe je door voor een relevant thema te kiezen dat refereert aan een belangrijke prestatie waar iedereen aan heeft bijgedragen. Een Hollands thema, bijvoorbeeld, als jullie van een regionale- naar een landelijke dienstverlening zijn gegaan.

  1. Bestel je kerstpakketten online

Na de vorige stappen weet je wat je personeel wil hebben en weet jij wat je met het kerstpakket wilt zeggen. Nu kun je je kerstpakketten gaan bestellen en het beste doe je dat bij een online winkel. Het assortiment is bijzonder groot en de prijzen zijn erg gunstig. De kerstpakketten zijn onderverdeeld in verschillende groepen, bijvoorbeeld op thema, kleur, budget, product of land. Je maakt met de filters gemakkelijk een selectie en ziet zo alleen de kerstpakketten die echt relevant voor je zijn. De kans dat je het perfecte kerstpakket vindt is online groter en je profiteert ook van alle gemakken van online winkelen.

Geen fouten dit jaar

Kerstpakketten samenstellen en bestellen is met dit stappenplan een stuk makkelijker. Door deze te volgen weet je dat je dit jaar een keuze maakt waar je personeel nog lang positief over na zal praten. Een goed kerstpakket zal je medewerkers motiveren, maar ze hebben het uiteraard ook gewoon verdiend om gewaardeerd te worden. Volg daarom de bovenstaande stappen en jij gaat dit jaar de kerstpakketten bestellen waarmee je bij iedereen een lach tevoorschijn tovert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *