LED Stripverlichting

LED strips hebben de manier waarop licht wordt gebruikt in decoratie opnieuw uitgevonden. Het heeft echt veel veelzijdigheid! U kunt de binnenkant van toonbanken verlichten, markeringen aanbrengen en verschillende ruimten op een praktische, eenvoudige en efficiënte manier stylen.

Het licht is een grote bondgenoot van het decor en zijn altijd zeer welkom, vooral als we al hun mogelijkheden verkennen. Ze verlichten niet alleen donkere hoeken, maar zorgen ook voor een grotere ontvankelijkheid en professionaliteit van de decoratie, waardoor het huis nog gezelliger wordt.

In dit artikel zullen wij uitleggen welke mogelijkheden LED strips van INTOLED hebben. Het is een relatief lage investering in verhouding tot het resultaat dat kan worden verkregen. Kijk hier eens naar!

Wat is een LED strip?

Het is een kleefstrip, met een kleefzijde en, aan de achterzijde, mini LED lampjes. Deze kleine “bollen”, beter bekend als chips, kunnen hun vermogen en ook hun verlichtingscapaciteit wijzigen naar gelang van de gewenste specificatie, en dienen zowel ter decoratie als ter verbetering van de zichtbaarheid in meubels en andere ruimten.

Aandacht voor de afstand van de LED’s

Afhankelijk van het soort effect dat u zoekt, is het van fundamenteel belang te begrijpen dat de LED’s kunnen worden gegroepeerd of verder uit elkaar geplaatst, waardoor de intensiteit van het uitgestraalde licht verandert. Dit aantal kan variëren van 30 tot 120 chips per meter tape.

Als u op zoek bent naar een intenser en homogener resultaat, zijn linten met zo veel mogelijk leds de perfecte optie, terwijl linten met een grotere spreiding natuurlijk iets lichters en subtielers bieden.

Let bij het zoeken naar het ideale product op de specificaties ervan en vraag de verkoper bij twijfel naar het aantal van deze onderdelen per meter.

Wit, warm of gekleurd licht?

Iets wat helemaal naar uw smaak is, maar logischerwijs zijn er al welomschreven normen, en dat is wat de meeste mensen volgen.

Wit licht past goed in moderne en verfijnde omgevingen. Het is een licht dat meer doet denken aan een kantoor- en spreekkamer en om die reden biedt het niet zoveel warmte en ontvankelijkheid als warm licht.

Het warme licht is al meer bedoeld voor woningen, omdat het een toon heeft die zeer dicht aanleunt bij wat de zon te bieden heeft, waardoor een meer natuurlijke en uitnodigende ruimte ontstaat.

Intussen zijn gekleurde LED-strips perfect voor het toevoegen aan ingewikkelde projecten met hun eigenaardige versieringen. Als u bijvoorbeeld donkere meubelen gebruikt, kunt u de kleuren uitdagen en de leds in de decoratie laten opvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *